понеділок, 20 березня 2017 р.

Вільний Дністер у вільній країні

Публікації у молдавській пресі з приводу протестної акції "Ні греблям на Дністрі" , та і нерозуміння частини українського суспільства ще раз переконали мене у необхідності писати очевидні речі. Почну з того, що, обговорюючи економічну складову ми ні на хвилинку не можемо забувати про цивілізаційну роль Дністра, що старанно замовчувалася в радянській і дореволюційній російській історіографії. В офіційному прес-релізі про створення громадського руху "Вільний Дністер" чітко і недвозначно вказано, що "Громадський рух «Вільний Дністер» об’єднує у своїх лавах представників громадських організацій, політичних партій, місцевих громад, туристичних об’єднань, науковців, журналістів, окремих громадських активістів. Він відкритий для приєднання нових учасників і незабаром стане всеукраїнським.". 

Відтак участь представників політичних партій у тих чи інших заходах не є чимось надзвичайним та протизаконним. Кожен вносить свій внесок у спільну боротьбу. Це не "перетягання одіяла" - а свідомий політичний вибір. Тому мені як представнику Руху Нових Сил абсолютно комфортно спілкуватися з усіма  партіями, котрі поділяють ідеологію "Вільного Дністра". Я зовсім не виключаю, що за якийсь час у нас будуть розходження стосовно ідеологічних засад, тих чи інших пріоритетів розвитку. Але сьогодні ми одностайні  у справі захисту Дністра і це мене радує. Наводжу перелік тих політичних сил, з котрими особисто мені так чи інакше доводилось співпрацювати під час заходів руху "Вільний Дністер". Отже це : ВО "Свобода", Обєднання "Самопоміч", Українська галицька партія, УКРОП, "Народний контроль", ВОЛЯ, Демократичний альянс. Знаю, що у радах різних рівнів нашу позицію заборони будівництва каскаду ГЕС на Дністрі підтримали представники інших політичних сил і я додам їх до цього переліку. Щиро вдячний усім, хто гуртується перед глобальною загрозою.

П. С. І кілька речень спеціально для тих, хто здебільшого анонімно коментує наші заходи - "де ви були рашіше?". Першою моєю акцією на Дністрі був знаменитий сплав Данастріс-альтернатива на підтримку Дністровського каньйону у серпні 2008 року. Через рік - участь у експедиції "Дністровська екологічна Хвиля", а згодом у 2011  туристичний Дністеревент,   я організовував вже сам з однодумцями... Був з Дністром раніше з Вільним Дністром буду й надалі. А поки що чекаю Ваших інформацій для Карти спротиву будівництву ГЕС на Дністрі.

Немає коментарів:

Дописати коментар