неділю, 24 листопада 2013 р.

На трьох майданах #Євромайдан

Це унікальні часи в історії України. Знову український народ обманюють, та не зважають на його особисту думку. Та українці не зламались після помаранчевої революції - 9 років тому, як це вважали, вони знову піднялися відстоювати свої права і свій вибір! Приєднуйся до боротьби за своє майбутнє! 
Звичайно все почалось коли дізнались про відмову уряду підписувати асоціацію з ЄС. На той момент я був на форумі, і ми з Біликом вирішили іти на майдан.

Київ
У Києві не було багато людей, якщо говорити про потенціал мегаполісу. Але це була швидка реакція з їхнього боку, за кілька годин самоорганізуватись. Вони вийшли з прапорами Євросоюзу та скандували: «Україна – це Європа». Проїжджаючі машини сигналили в підтримку мітингуючих. Це в свою чергу викликало ланцюгову реакцію мітингів у інших містах на наступний день о 12-00. Частина мітнгуючих залишилась на майдані до самого ранку. 
Другого дня нас було четверо: Я, мій батько – Володимир, І.Білик та К.Долішній кількість учасників також суттєво побільшало. Незважаючи на дощову погоду протягом цілого дня 2000-3000 мітингувальників тримали оборону майдану коли Управління .. вирішило ТЕРМІНОВО встановити будки і обгородити «йолку» для «підготовки до Нового року»дане дійство
супроводжувалось десятками правоохоронців. Та ввечері дали команду відбою і вони розійшлись. Ще один цікавий прецедент: частина мітингуючих стояла на сходах Європейського дому де встановлювали сцену, міліція бажала витіснити їх. Про це стало відомо протестуючим на площі, котрі явно мали відношення до опозиційних сил (але не мали
партійної символіки) і вони рушили до ЄД. Коли це побачили правоохоронці, сказали: «Ми не бажаємо мати справу з вами» і відступили, колона також повернулась на майдан. На площі збирали підписи провідставку зрадників українського народу, та вивішали їхні «політичні трупи». У ночі вирушили до Львова, на великому екрані, що розташований на залізничному вокзалі Києва, транслювались слайди у підтримку Євроінтеграції.
Львів
Не зважаючи на заборони ОДА львів'яни були на майдані. Я з Біликом відвідали майдан зранку 23 листопада там була розташована палатка, котрувідстояли мітингувальники. Проїжджали машини із прапорами, сигналячи. Цього дня на майдані обговорювалось не менш крикуче питання – Голодомор. На акції можна було помітити табличку «РОСІЮ – до відповідальної за Голодомор!». Учасники ходили із чорними стрічками та колосками. Львів можна безумовно назвати самим європейським містом в країні, оскільки його мітинги були самими масовими і налічували 10.000 учасників.
Тернопіль
24 листопада о 12-00 стартував Євромайдан. На майдані міський голова відкрив позачергову сесію міської ради, єдиним питанням якої було звернення до уряду про підписання угоди з ЄС. Пізніше виступив один із народних обранців, та сказав, що уже зібрано підписи на скликання сесії ВРУ, на котрій будуть вимагати підписання з ЄС, звільнення з ув*язнення Тимошенко, звільнення з посади Азарова та кримінальне впровадження проти нього. у разі не прийняття цих вимог, будуть впроваджувати  імпічмент президента.


Хоч і не був присутнім на інших майданах, але не можу не похвалити Миколаївських мітингувальників, котрі відбивались від атак «правоохоронців». Карту усіх мітингів в Україні та закордоном можна побачити на сайті: http://bohdaq.name/euromaidanmap
Разом нас багато - нас не подолати!

1 коментар: